КАФЕДРА КОМП'ЮТЕРНИХ НАУК

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Цифрове майбутнє. Успішні кейси суспільної трансформації

21.05.20

Кафедра КН

До Всесвітнього дня інформаційного суспільства кафедра комп’ютерних наук ФІПіКБ КНУКіМ спільно з освітньою платформою «4People» зорганізувала панельну онлайн-дискусію «Цифрове майбутнє. Успішні кейси суспільної трансформації».



Захід відбувся з ініціативи завідувачки кафедри комп’ютерних наук ФІПіКБ КНУКіМ, кандидатки педагогічних наук, голови правління STEM-Коаліції, віце-президентки Української асоціації фахівців з інформаційних технологій, менеджерки проєкту Еразмус+ dComFra у КНУКіМ Олени Чайковської, а також докторки економічних наук, доцентки факультету івент-менеджменту, фешн і шоу-бізнесу, організаторки «4People» Олени Тимошенко.



Зустрічі, майстер-класи, семінари, дискусії, конференції, що реалізуються в межах діяльності освітньої платформи «4People» сприяють популяризації освіти і науки, налагодженню комунікацій між спікерами та учасниками проєкту – старшокласниками і студентами КНУКіМ.
Для проведення події було обрано платформу відеоконференцій Zoom, до якої безпосередньо долучились 80 учасників. Пряму відеотрансляцію панельної дискусії на Facebook подивилось близько 450 людей, а серед них: студенти, науковці, освітяни, старшокласники, менеджери провідних компаній із різних міст України. Завдяки такому формату спілкування, всі отримали можливість приєднатися до наукового заходу, не виходячи з дому.



Тема панельної дискусії в умовах сьогодення виявилась досить актуальною, адже пандемія коронавірусу стала потужним каталізатором цифрових перетворень. І незважаючи на всю невизначеність того, яким буде майбутнє, вже ясно, що воно буде цифровим.
Із вітальним словом виступила Олена Чайковська, кандидатка педагогічних наук, завідувачка кафедри комп’ютерних наук КНУКіМ, яка була модераторкою заходу.
Розпочала панельну дискусію Інна Богословська, заслужена юристка України, організаторка культурно-просвітницьких проєктів «Молодіжна школа лідерів», «БІГ-платформа», членкиня українського Парламенту, учасниця президентських виборів у 2019 році, спікерка великої кількості конференцій, лекцій, фестивалів та майстер-класів, яка привернула увагу слухачів цікавими інсайтами щодо місця людини в процесах роботизації. Спікер наголосила на важливості впровадження штучного інтелекту, цифрових трансформаціях та підкреслила значущість розвитку ІКТ в Україні.



Наталія Лімонова, українська підприємниця, громадська діячка, засновниця освітньої платформи GIOS, співвласниця компанії SNITE, яка у 2018 році увійшла в ТОП50 найуспішніших жінок України за версією журналу «Бізнес», а в 2019-у стала лауреатом Всеукраїнської премії «Жінка України 2019» в номінації «Бізнес. Менеджмент», поінформувала щодо особливостей змішаного навчання, окреслила сучасні підходи до викладання математичних дисциплін із застосуванням онлайн та офлайн навчання, що є вкрай важливим у нинішніх умовах.



Микола Маранчак, digital-маркетолог, журналіст Ukrainian Retail Association, PR-менеджер, екс-кореспондент телерадіокомпанії «Вектор», викладач КНУКіМ, розповів, як змінюються сьогодні Instagram та Facebook і що це означає для маркетингу, яка нині роль для SMM у Telegram і TikTok і до яких трендів варто готуватись негайно.



Продовжила панельну дискусію доповіддю про «Успішні цифрові кейси» Олена Жиліч, засновниця та CEO JET Accelerator, яка має великий досвід ведення великомасштабних проєктів, у тому числі з розробки програмного забезпечення, і входить у ТОП20 надихаючих жінок STEM.
Антон Босенко, член Ради фонду директорів NEM (Сінгапур), експерт з блокчейн-технології та криптовалют, бізнес-консультант з питань стратегічного менеджменту, інновацій і цифрової трансформації, ментор, виступив з темою: «Блокчейн та криптовалюти. Мильна бульбашка чи технологія, яка змінить світ?», викликавши жваву полеміку як серед учасників, так і спікерів заходу.
Олексій Мась, успішний підприємець, який створив близько десяти онлайн-проєктів і стартапів у сфері ІТ, розповів про основні цифрові тренди, переваги та недоліки штучного інтелекту і місце людини в цих процесах.



Олена Тимошенко, доктор економічних наук, доцент факультету івент-менеджменту, фешн і шоу-бізнесу, підбила підсумки панельної дискусії і зазначила, що захід, який відбувся в онлайн-форматі, пройшов на високому професійному рівні. Зважаючи на важливість питань, розглянутих під час відеозустрічі, організатори висловили переконання, що фахові доповіді та дискусії будуть сприяти розвитку інформаційного простору як основного драйверу соціально-економічного розвитку України.