КАФЕДРА КОМП'ЮТЕРНИХ НАУК

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

День знань студентів

06.09.18

Кафедра КН

День знань студенти кафедри комп’ютерних наук відзначили візитом до ІТ-асоціації України – найбільшого об’єднання компаній-розробників програмного забезпечення в країні, що спільною працею формують економіку майбутньої України.
Асоціацію "IT Ukraine" було засновано у 2004 році провідними компаніями сфери інформаційних технологій - Miratech, Mirasoft, ProFIX, SoftLine, SoftServe та Ukrsoft.



За роки своєї діяльності Асоціація стала найбільшою спільнотою сервісних ІТ-компаній в Україні. На сьогодні до складу Асоціації входить 58 компаній-розробників програмного забезпечення, які сукупно формують 50% всієї виручки галузі в Україні.
Студентів кафедри комп’ютерних наук зустрів та ознайомив з умовами роботи коворкінгу «iHub» пан Вадим Петрунін, СЕО в «iHub». Новачків також зустріла координатор освітніх проектів Асоціації – Вікторія Тимошенко, за сумісництвом – магістрант 5 курсу кафедри комп’ютерних наук КНУКіМ..
Після короткої екскурсії Вікторія розповіла студентам про Асоціацію "IT Ukraine", напрями роботи та перспективи роботи в галузі ІТ. На прохання студентів Віка розповіла про свій шлях, наголосивши на тому, що секрет успіху – ніколи не відмовлятися від можливостей, які надає рідна кафедра комп’ютерних наук своїм студентам. Саме волонтерство на різних ІТ-івентах, проходження практики в провідних ІТ-компаніях дало можливість проявити себе, познайомитись з майбутніми роботодавцями та взагалі поглянути на ІТ-індустрію з іншої сторони.



Сьогодні Вікторія займається освітніми проектами Асоціації, зокрема Літньою школою програмування для підлітків "CODE Summer: First Steps in IТ", партнером якої є КНУКіМ, та має можливість суміщати навчання з цікавою та престижною роботою.
Фотофіксацією зустрічі займався Іван Дробот – фотограф Асоціації, також випускник кафедри комп’ютерних наук. Він презентував свій додаток для друку фото з Інстаграм за хештегами івенту, який високо оцінили не тільки організатори декількох заходів, але й Державна екзаменаційна комісія на захисті бакалаврської роботи Івана.
Студенти 1-2 курсів відразу прислухались до порад Вікторії Тимошенко і скористались можливістю задати купу питань Вікторії та Івану щодо ІТ, працевлаштування та студентського життя.



Дякуємо за співпрацю Асоціації IT Ukraine - найбільшому об'єднанню сервісних ІТ-компаній, які працюють задля сталого розвитку економіки України та iHub, які розвивають екосистему інноваційних підприємств в Україні та Східній Європі.