КАФЕДРА КОМП'ЮТЕРНИХ НАУК

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

iForum 2019

24.05.19

Кафедра КН

23 травня в Міжнародному виставковому центрі Києва відбулась наймасштабніша IT-конференція України – iForum-2019. Захід проводиться водинадцяте і цьогорічна аудиторія склала близько 13 тисяч гостей.



Ми щиро вдячні організаторам iForum та завідувачу кафедри комп’ютерних наук Чайковській О.А., за надану можливість викладачам та
студентам кафедри долучитись до конференції. Впродовж трьох років
iForum, за запрошенням Чайковської О.А., конференцію відвідують студенти Львівської філії Київського університету культури.



На конференції було представлено шість основних напрямків розвитку
інформаційного суспільства:
- інтернет-бізнес;
- реклама і просування;
- інтернет-технології;
- майбутнє (технології, бізнес, освіта, суспільство);
- Digital Fun / CRM & лояльність;
- стартапи / BLOCKCHAIN;
Вперше був представлений потік «Майбутнє» про майбутнє в технологіях, бізнесі, освіті і суспільстві. В своїй доповіді про професії майбутнього співзасновник та CEO розробник Creative Quarter Ілля Кенігштейн зазначив, що основними навичками, необхідними для успішної кар’єри стануть креативність, вміння працювати в команді та вести перемовини, критичне мислення, емоційний інтелект.



Побувавши на iForum, студенти дізнались про нові тенденції розвитку
ІТ-сфери, про успішне керування інтернет-маркетингом, про останні новини і тенденції в області розробки програмного забезпечення, створення веб-сервісів та багато іншого. Звичайно ж, студентство звернуло увагу на потік Digital Fun, де обговорювались теми, пов’язані з індустрією цифрових розваг і наскільки важко заробляти, розважаючи інших людей. Окрім цікавих доповідей, у відвідувачів була можливість ознайомитись з найновішими розробками відвідавши стенди понад 100 компаній-учасниць, які впроваджують новітні цифрові технології.



Важливо розуміти, які шалені зміни відбуваються у бізнесі і суспільстві
через стрімкий розвиток і проникнення інноваційних цифрових технологій в усі сфери життя. З точки зору освіти основним завданням є підготувати
майбутніх спеціалістів до життя в абсолютно іншому світі, на них чекають
нові виклики, нові професії, нові загрози, більшість з яких сьогодні здаються фантастичними.