КАФЕДРА КОМП'ЮТЕРНИХ НАУК

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

#ErasmusDays

19.10.20

Кафедра КН

У рамках флешмобу #ErasmusDays та #Ukrainian Erasmus+ Marathon Київський національний університет культури і мистецтв провів в онлайн-форматі InfoDay проєкту #dComFra: круглий стіл «Цифрове сьогодення та майбутнє», опитування щодо цифрових компетентностей і вікторину на тему можливостей програми Еразмус+ та цифрового сьогодення України і Європи.



Минулого року, як зазначає Олена Чайковська, менеджерка проєкту Еразмус+ dComFra, заходи відбувалися offline, а через пандемію COVID-19 урочистості у 2020 році мають певну особливість. Але сучасні технології дозволяють усім збиратися разом.



Учасники online-заходів заслухали вітальне слово Фредеріка Куне, першого радника Представництва ЄС в Україні, керівника відділу «Місцевий та людський розвиток». Він зазначив: «Щороку відзначаються Дні Еразмусу, щоб оцінити досягнення наших проєктів, обговорити питання академічної мобільності та європейських цінностей. Програма Еразмус+ є основним інструментом ЄС з підтримки освіти, налагодження контактів між людьми, підвищення рівня здатності до працевлаштування та стимулювання інновацій. Освіта залишається ключовим інструментом вирішення викликів нашого світу, а ЄС – основним партнером України. У 2014-2020 роках Україна реалізувала найбільшу серед усіх країн Східного партнерства кількість проєктів Еразмус+. Дивлячись у майбутнє, я заохочую вас до продовження цієї історії успіху і запрошую долучатися до Еразмус+, ставати послами вашої країни за кордом та повертатися додому із цінним досвідом».



Від імені команди Національного Еразмус+ офісу в Україні та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (проєкт ЄС) всіх учасників марафону в межах інформаційних днів програми Еразмус+ привітала координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова.
«Еразмус+ – це академічна мобільність молоді, проєкти співпраці задля розвитку інновацій та впровадження успішних практик, розбудова потенціалу закладів вищої освіти й молодіжних організацій, стратегічні партнерства, що об’єднують і продукують інновації в сферах шкільної, професійно-технічної, вищої та освіти дорослих, підтримка реформ через професійні мережі, через діалог молоді з тими, хто приймає рішення на рівні ЄС та держав-членів ЄС, це проєкти в сфері спорту, популяризація європейських студій та потужна відкрита база знань як результатів проєктів, так і сучасних ресурсів у сфері освіти, молоді й спорту. Запрошуємо відкривати Еразмус+ для себе та своєї організації, продовжувати розвиватися та розвивати, надихатись та надихати. Долучайтеся та прямуємо разом!» – наголосила пані Світлана.



Олена Чайковська, декан факультету дистанційного навчання Університету культури, голова правління STEM-Коаліції, віце-президентка Української асоціації фахівців з інформаційних технологій, менеджерка проєкту Еразмус+ dComFra у КНУКіМ, привітала всіх присутніх та розповіла про реалізацію проєкту міжнародної програми Еразмус+ №598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян» (dComFra).



Менеджерка зі зв’язків з громадськістю Huawey Ukraine Аліна Севастюк зауважила, що варто врахувати у розвитку бізнес-навичок. Вона ознайомила учасників ErasmusDays із трендами у сфері технологій, які представлені у дослідженні Huawei Global Industry Vision 2025 та можуть спонукати до нових спільних проєктів і партнерств, запропонувавши всім присутнім створити власний план дій.



Марина Толмач, заступник декана факультету дистанційного навчання КНУКіМ, викладачка кафедри комп’ютерних наук, наголосила, що цілями проєкту dComFra – є підвищення рівня цифрових компетентностей суспільства, поширення кращих практик з реформування професійного навчання вчителів, а також використання цифрових знань і вмінь у повсякденному житті та фаховій діяльності громадян.



Пані Марина провела опитування учасників ErasmusDays щодо рівня цифрових навичок і захоплюючу онлайн-вікторину на тему можливостей програми Еразмус+ та цифрового сьогодення Європи й України.



Переможці отримали подарунки, а всі учасники #Ukrainian Erasmus+ Marathon – корисний досвід і свою часточку натхнення для участі у програмі Erasmus+!